ICT Gelderland

Donderdag 4 April 16:00 - 16:45

Lokaal D0.13

Gelderlandanders: over de totstandkoming van een nieuwe provinciale omgevingsvisie
Door: Michel Koetsier
Kernwoorden: Cocreatie, Community (bouwen en onderhouden), Digitaal platform

De provincie werkt aan een nieuwe omgevingsvisie. Een plan vanuit de ideeën van de netwerksamenleving. In cocreatie. Wat vraagt dat? Hoe zorg je dat de cocreatie vorm krijgt. Hoe bouw en onderhoud je de community. Om wat voor platform vraagt dat. En wat betekent dat voor het plan zelf?

De nieuwe omgevingsvisie gaat over de provinciale betrokkenheid bij thema’s als ruimtelijke ordening, bereikbaarheid, milieu, waterveiligheid en energie. Dat raakt heel veel ondernemers, organisaties en burgers. Hoe worden zij betrokken bij het proces en wat is daar voor nodig? Niet de inhoud van het plan maar de totstandkoming staat centraal. Hoe krijgt de nieuwe overheid waar Davied van Berlo in de voorgaande presentatie over spreekt in de praktijk gestalte. Wat doen de betrokkenen in de praktijk en wat hebben ze daarbij nodig?

In zijn presentatie gaat Michiel Koetsier in op zaken als: communitymanagement, meten is weten, delen is het nieuwe vermenigvuldigen, een website om te zenden of omgeving voor dialoog en zo’n plan hoe werkt dat dan?

Michel Koetsier

Michel is Projectleider omgevingsvisie Gelderland, bij de provincie