Kennispartners I o T

Donderdag 4 April 15:00 - 15:45

Lokaal D0.10

Internet of Things: netwerk voor kennis, onderzoek, onderwijs en ontwikkeling
Door: drs. Geert de Haan
Kernwoorden: Internet of Things, samenwerkingsverband, kennisnetwerk, hbo-team Sensornetwerken
Met medewerking van: drs. Wim Smit (Hogeschool Leiden), dr. Jan Dirk Schagen (De Haagse Hogeschool), dr. Mortaza Bargh, ir. Abd el Ghany, drs. Peter van Waart (Hogeschool Rotterdam)

Leer meer over de meerwaarde van het samenwerkingsverband tussen de Hogeschool Rotterdam (HRO), de Haagse Hogeschool (HHS) en de Hogeschool Leiden (HSL) op het gebied van het Internet of Things (IoT).
De samenwerking is geïnitieerd vanuit persoonlijke contacten in het hbo-team Sensornetwerken en wordt nu op meer formele basis voortgezet.
Het project begint met het uitwisselen van individuele docenten en onderwijsmateriaal en vervolgt met het gezamenlijk uitvoeren van lokaal (minor) onderwijs en onderzoeksprojecten rond experience design, sensortechnologie, ubiquitous computing, en IoT.
Het uiteindelijke doel is een kennisnetwerk Internet of Things vanuit de betrokken hogescholen met andere kennisinstituten en industriepartners in de Randstad.

Dr. Geert de Haan

Dr. Geert de Haan is docent-onderzoeker aan het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie aan de Hogeschool Rotterdam