WS Ultimaker

Donderdag 4 April 16:00 - 16:45

Lokaal D1.13

Ultimaker in het onderwijs
Door: Siert Wijnia
Kernwoorden: 3D-printers, 3D software

De Ultimaker is een Nederlandse DIY-3D printer, die wordt beschouwd als een van wereld´s beste in zijn prijsklasse. De Ultimaker word geroemd vanwege zijn printsnelheid en een resolutie van 0,02mm binnen bereik.
De Ultimaker is geschikt om te printen met biologisch afbreekbaar filament (PLA) en daarom, vanuit een milieu-vriendelijk oogpunt, een uitstekende keus om items mee te fabriceren. Met al meer dan 1000 Ultimakers verkocht te hebben in het eerste jaar wordt Ultimaker tot de pioniers van het 3D printen, Open Source Hardware (OSHW) en de makers-industrie gerekend.
Dat de Ultimaker een DIY-kit is, die je zelf in elkaar moet zetten, onderscheid hen van tal van andere 3D printers. Door het gebruikersvriendelijke en efficiënte design willen ze het bouwen tot een prettige ervaring maken. Klanten hebben grote voordelen door deze assemblage, hierdoor kunnen ze gemakkelijk upgrades implementeren in hun Ultimaker en deze onderhouden.

Ultimaking Ltd, het bedrijf achter de Ultimaker, is erop gebrand om 3D printen een betere, laagdrempelige en leuke ervaring te maken voor iedereen.

Siert Wijnia

Siert is ontwikkelaar bij Ultimaker