App-ontwikkeling

Vrijdag 5 April 10:15 - 11:00

Lokaal D1.08

App- en Applicatieontwikkeling
Door: Harry Brink en Mike van der Leest
Kernwoorden: App-development, applicatieontwikkeling

De vraag naar applicatieontwikkelaars groeit. Ook de belangstelling voor deze opleiding neemt toe en de ontwikkelingen gaan snel. Hoe spelen we hierop in met onze opleiding Applicatieontwikkeling? Welke talen bieden we aan? Wat doen we aan App-development?

Object georiënteerd programmeren kan dat wel op het MBO?

Wat te doen aan industriële automatisering, het programmeren van plc en robots?

Hoe moeten we omgaan met het nieuwe Kwalificatiedossier, waarbij binnen de opleiding Applicatieontwikkeling, Gaming en Mediatechnologie als keuze worden gepositioneerd?

Naast korte presentaties en best practices staat deze ochtend vooral in het teken van het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Op deze ochtend bieden we vakcollega’s op het gebied van Applicatieontwikkeling de mogelijkheid om best practices te presenteren, kennis te delen en te discussiëren over de inhoud, werkvormen, middelen en didactiek. Tevens zal Tom Droste, oud student bij het Graafschap college, in zijn rol als Microsoft Student Partner, ontwikkelingen op het gebied van App-development presenteren. De ochtend wordt ingeleid en geleid door Mike van der Leest, docent Applicatieontwikkeling bij het Graafschap college.

Mike van der Leest, Harry Brink

Mike van der Leest is docent Applicatieontwikkeling bij het Graafschapcollege.
Harry Brink is opleidingsmanager bij het Graafpschapcollege