BI – ngi

Vrijdag 5 April 11:00 - 11:45

Lokaal E0.15

Business Intelligence. What is the business in business Intelligence?
Door: Tanja Ubert
Kernwoorden: Business Intelligence, Business, opleiden

‘What’s the Business in Business Intelligence?’ Dit is het thema van de nieuwe afdeling BI van het NGI. De laatste jaren is de focus in het vakgebied Business Intelligence vooral gaan liggen op de tools. In deze workshop gaan deelnemers discussiëren over de meerwaarde van Business Intelligence voor de Business en hoe we het Business Perspectief weer terug krijgen in dit vakgebied.

Ook gaan we in op de vraag of en hoe Business Intelligence thuis hoort in het Economisch onderwijs en hoe een samenwerking tussen de IT en andere disciplines kan plaatsvinden en welke rol het NGI hierin zou kunnen spelen. Het NGI organiseert jaarlijkse vele bijeenkomsten op het vakgebied en de afdeling Business Intelligence gaat dit jaar het thema verder uitdiepen met verschillende interessante bijeenkomsten waarbij we een brug willen maken tussen de Business en IT op ons vakgebied. Dit door interessante sprekers uit te nodigen voor onze seminars en bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn veelal gratis te bezoeken voor studenten en voor NGI leden. Hierdoor is het vaak eenvoudig om dit te integreren in het onderwijs.

In de bijeenkomst zal materiaal van de eerste bijeenkomst getoond worden ter illustratie van wat men kan verwachten.

Wat is Business Intelligence?

Bij Business Intelligence (BI) draait alles om het behalen van duurzaam competitief voordeel door intelligent gebruik te maken van data. BI is een combinatie van processen, mensen en technologie met als doel: betere en snellere beslissingen te maken. Het ondersteunt de organisatie’s realisatie van lange- en korte termijn doelstellingen, door inzicht te geven in prestaties, risico’s, trends en (on)mogelijkheden. Het is erg moeilijk om een succesvolle organisatie te leiden zonder een sterke Business Intelligence competentie.

Tanja Ubert

Tanja Ubert is Hogeschool docent aan de Haagse Hogeschool en bestuurslid van NGI afdeling Business Intelligence