HP-instituut E-skills

Vrijdag 5 April 13:00 - 13:45

Lokaal D0.13

HP Institute helpt de e-Skills-gap oplossen
Door: Cees van Ooijen
Kernwoorden: e-skills, certificering, ICT-infrastructuur, randapparatuur; netwerken; server, storage, cloud; IT for Business, MKB, Labs in de Cloud, HP Institute
Met medewerking van: Jelmer de Jonge (Office Specialist)

De ontwikkelingen in de ICT gaan razendsnel. Bedrijven willen en moeten profiteren van de nieuwste ontwikkelingen om voorop te blijven lopen. Organisaties verwachten van de afgestudeerden dat ze klaar zijn voor de markt en kennis en ervaring hebben met de nieuwste ICT-oplossingen.

Hewlett Packard (HP) biedt oplossingen voor de gehele ICT-infrastructuur en deelt deze kennis nu via het HP Institute-programma. Een volledig uitgewerkt lesprogramma met certificeringen, dat aansluit bij de eisen van werkgevers in de ICT. Het HP Institute-programma wordt aangeboden in samenwerking met Certiport, de wereldwijde leverancier van certificeringen.

Cees van Ooijen

Cees van Ooijen is ExpertOne Certification & Learning Manager bij Hewlett Packard Nederland B.V.

Het HP Institute levert onderwijsinstellingen een complete leeroplossing, inclusief HP certificering, volledig curriculum, ‘Measure Up’-proefexamens en praktijkoefeningen door middel van remote labs (in de cloud). Het HP Institute verzorgt een toonaangevend curriculum voor de nieuwe HP Accredited Technical Associate (ATA) certificering op vier belangrijke gebieden: Connected Devices (PC, Mobiele Devices, Printen); Networks; Servers en Storage en Cloud Solutions. Daarnaast is er ook een IT to Business module voor commerciële studenten.