NIOC – MBO posters – Prijsuitreiking

Vrijdag 5 April 14:45 - 15:00

Lokaal AULA

Prijsuitreiking MBO Skills Masters

Door: Louis Spaninks

Op vrijdag 5 april tijdens NIOC-2013 ontvingen Bas Milius en Laurens Heij de Skils Masters Prijs.
Op 14, 15 en 16 maart deden ze in Ahoy Rotterdam mee aan de landelijke beroepenwedstrijden voor ict en secretarieel tijdens het beroepenevenement Skills Masters. Hun team eindigde bovenaan tijdens de wedstrijd ‘Team Office ICT and Application Development’.

CA-ICT Award

De prijzen werden uitgereikt in Arnhem door dhr. Spaninks, directeur bij Arbeidsmarkt Vraagstukken ICT (stichting CA-ICT). Zij zijn de sponsor van de beroepenwedstrijd.

Bas Milius en Laurens Heij kregen de CA-ICT Award uitgereikt ter waarde van € 2.500,- waarmee zij 2 jaar lang een opleiding mogen gaan volgen. Daarnaast kregen de mbo-scholieren een scholingsvoucher van € 500,-. Deze voucher is beschikbaar is gesteld door de Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT opent in een nieuw venster (VOI).

Autodidact

Bas studeert op het Graafschap College en kreeg daar zelfs te horen dat hij zijn tweede jaar mocht overslaan, zo goed is Bas als autodidact. Hij maakt graag dingen voor anderen. ‘Ik vind het gewoon leuk om te doen en ben er super voor gemotiveerd’, zegt hij lachend.

Helpen en nieuwe technieken ontdekken

Net als Bas voelt ook Laurens zich zeer vereerd met de prijzen. ‘Vroeger vond ik ict al leuk om te doen. Mensen helpen en nieuwe technieken ontdekken. Daarnaast problemen oplossen en er voor zorgen dat de gebruiker ook weet wat hij doet. Vervolgens heb ik een ict-opleiding gedaan en kreeg ik de vraag om mee te doen aan de voorrondes van de Skills Masters in Rotterdam. Dan denk je, nou ja we proberen het. Met goede motivatie en met de leraren van het Graafschap College win je dan ineens deze wedstrijd. Dat is echt hartstikke leuk!’

Samenwerken en onverwachte uitdagingen

De mbo-studenten waren eerder dit jaar de besten tijdens selectiedagen op verschillende mbo-scholen in Nederland en moesten het opnemen tegen 4 andere teams. Aan de hand van realistische praktijkopdrachten moesten de leerlingen laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen.

De kandidaten werden individueel beoordeeld. Ze combineerden tijdens de opdrachten:

  • Social media
  • Cloud computing
  • Projectmanagement
  • Ict

Videoregistratie van de MBO-prijsuitreiking op NIC2013

 

Louis Spaninks

Louis Spaninks is directeur bij stichting CA-ICT (Arbeidsmarkt Vraagstukken ICT)