Lego Mindstorms

Vrijdag 5 April 13:45 - 14:30

Lokaal D1.13

Lego MindStorms
Door: Johan Korten
Kernwoorden: Lego Mindstorms EV3, robotica, educatie
Met medewerking van: Scholieren Janno Kolk  enChristian Stoel

Een presentatie over het nieuwe robotica platform van LEGO, de MINDSTORMS EV3. Wat biedt het en wat zijn de verschillen met de vorige generatie? LEGO komt rond de zomer uit met de nieuwe robot Mindstorms EV3 robot en leeromgeving. U heeft de primeur om de EV3 alvast in werking te mogen zien. Twee 4 HAVO leerlingen zullen de robot demonstreren en gaan in op de verschillen tussen de EV3 en de oudere NXT. Ze hebben ook ervaring met coachen van jongere leerlingen bij de FIRST LEGO League en hoe dit een mooie aanvulling is op de recente ontwikkelingen rond digitale geletterdheid. Laat u inspireren door deze jonge robot experts (Janno Kolk en Christian Stoel).

In januari dit jaar kondigde LEGO het nieuwe robotica platform, de MINDSTORMS EV3, aan. Dit nieuwe platform biedt ongekende nieuwe mogelijkheden op gebied van onderwijs en om kinderen te interesseren in wetenschappelijke vakken.

De nieuwe “brick” is sneller, krachtiger en nog makkelijker te gebruiken dan de vorige generatie. Het is eenvoudig om gebruik te maken van het curriculum in de software en om eigen materiaal te creëren en deze te delen met anderen. In deze presentatie zullen een aantal van de nieuwe features er uit gelicht worden en zal er gesproken worden over de fundamentele verschillen tussen de EV3 en de vorige generatie, de NXT.

Johan Korten

Johan Korten is docent ICT en Zorgtechnologie