Het programma krijgt al vorm!

Subthema's en eerste keynotespreker NIOC 2015 bekend

Vol trots kunnen wij u meedelen dat niemand minder dan Bas Haring ons als keynote op NIOC 2015 zal meevoeren in zijn denken over informatica. Als 'volksfilosoof' kijkt hij op een eigen manier naar wat er gebeurt binnen het vakgebied en wat dit betekent voor de emancipatie van mensen in hun dagelijks leven. Het thema 'Creativiteit & ICT' leidt tot een andere manier van denken over wat ICT is en mogelijk maakt. Tegelijk is er een spanning tussen ICT en creativiteit. Dat maakt 'Creativiteit & ICT' tot een intrigerend duo.  Alleen al door deze keynote wordt NIOC 2015 op 23 en 24 april een must voor iedereen die bij onderwijs in ICT, media en kunst betrokken is. De keynote door Bas Haring sluit naadloos aan op het programma en de subthema's, waarover u op onze site meer kunt lezen.   

Krachten meten met Bas Haring? Lever een bijdrage!

Met Bas Haring is het programma natuurlijk nog niet rond. De programmaraad is op zoek naar interessante sprekers die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van het programma en de thematiek. Daarom nodigen we u - en uw collega's - van harte uit om vóór 15 december aanstaande een voorstel voor een bijdrage in te dienen.  

Subthema's NIOC 2015 bekend

Het hoofdthema van NIOC 2015 is 'Creativiteit & ICT'. Hoe creatief kunnen ICTers zijn? En hoe kan een creatieve invulling van ICT leiden tot vooruitgang in ICT-onderwijs? Slechts enkele invalshoeken van waaruit op 23 en 24 april naar het thema wordt gekeken. Het congres wordt opgedeeld in vier subthema's, te weten 'Kunst & Creatie', 'Visie & Verandering', 'Trends: de hype voorbij?' en 'Leren in perspectief'. 

Reactie toevoegen