NIOC 2011 Grenzeloos ICT Onderwijs

NIOC 2011 op LinkedIn Volg het NIOC2011 op Twitter

Gelieerde activiteiten

Tijdens en op NIOC zijn er enkele activiteiten die zijn gelieerd aan NIOC. Ze geven een extra dimensie aan NIOC2011. 

Computer Science Education Research Conference (CSERC ’11)

Op hetzelfde moment en op dezelfde plaats als NIOC2011 vindt een Engelstalige wetenschappelijke conferentie plaats over onderzoek naar informaticaonderwijs. Sprekers op deze conferentie zijn gerenommeerde onderzoekers die zich richten op diverse aspecten van het informatica-onderwijs, zoals curriculumontwikkeling, didactiek en onderwijsmethoden, instrumentatie, culturele verschillen en ontwikkelingen in bachelor en masteronderwijs.

Deelnemers aan NIOC2011 kunnen ook presentaties bezoeken van CSEC ’11, en vice versa.
http://www.ou.nl/cserc 

Scholingsdag BIND van i&i

Tijdens NIOC2011 is er een BIND scholingsdag van de vereniging i&i. De deelnemers aan de scholingsdag volgen gedeeltelijk een eigen programma en nemen verder deel aan NIOC2011.
http://www.ieni.org/activiteiten/bind/bind-schooljaar-2010-2011/

Leraren in opleiding

De informatica leraren in opleiding combineren hun landelijke studiedag met NIOC. Op donderdagmiddag zijn er sessies die voor iedereen toegankelijk zijn en waarop de leraren in opleiding producten en resultaten presenteren die ze binnen hun opleiding realiseren. Door het NGI wordt de NGI-onderwijsprijs ter waarde van 500 euro beschikbaar gesteld voor de beste bijdrage van de leraren in opleiding. Een jury beoordeelt de bijdragen en tijdens het diner op donderdagavond wordt de prijs uitgereikt.