NIOC 2011 Grenzeloos ICT Onderwijs

NIOC 2011 op LinkedIn Volg het NIOC2011 op Twitter

Bijzondere prijzen op NIOC2011

Op NIOC 2011 worden enkele bijzondere prijzen uitgereikt: De ABC-award en de NGI-onderwijsprijs. Naast vele presentaties, keynotes, meetings en een informatiemarkt en natuurlijk de Limburgse gastvrijheid, vormen ze de kruidige ingrediënten die NIOC 2011 een bijzonder karakter gaan geven.

NIOC

Het Nederlands Informatica Onderwijs Congres is het tweejaarlijkse congres waarop allen in Nederland, en dit keer ook in Vlaanderen, die betrokken zijn bij opleiden en onderwijzen in informatica en ict elkaar kunnen treffen. Dit jaar is NIOC in Heerlen op donderdag en vrijdag 7 en 8 april en wordt georganiseerd door Open Universiteit en Hogeschool Zuyd. Het thema van NIOC 2011 is ‘Grenzeloos ict onderwijs’. Het programma is beschikbaar op deze website. Deelnemers komen uit het voortgezet onderwijs, hogescholen en universiteiten, beroepsopleidingen en bedrijfsopleidingen, uit de onderwijzende staf, maar ook uit het management, uit de opleidingsinstituten, en uit de bedrijven waarvoor opgeleid wordt. Kortom, iedereen die wil dat het goed gaat met het ict- en informaticaonderwijs.

ABC-Award

De Apg Best Contribution Award wordt uitgereikt aan de beste presentatie of bijdrage aan NIOC 2011. De congresbezoekers bepalen wat de beste bijdrage is. Gedurende het congres kunnen de deelnemers via een speciale webapplicatie rapportcijfers geven aan de sessies die ze bijwonen. Direct aan het einde van het congres is dan bekend wat de beste bijdrage is. En daaraan reikt Apg de ABC-Award uit.

NGI-onderwijsprijs

De leraren in opleiding zijn de onderwijsvernieuwers van de toekomst. Op NIOC krijgen ze de ruimte hun ideeën te presenteren. Speciaal voor deze leraren in opleiding heeft het NGI de NGI-onderwijsprijs uitgereikt. Een speciale jury zal vaststellen wie met deze prijs aan de haal gaat.

Inschrijven kan nog

Via het inschrijfformulier kan nog ingeschreven worden voor deelname aan het congres. Deelname kan voor beide dagen, of één van de twee. Ook kan gekozen worden om deel te nemen aan het zeer gezellige congresdiner op donderdagavond, in gastvrije Zuid-Limburgse ambiance. En wie wil, kan er een weekeindje Zuid-Limburg aan vast knopen.

Sponsoren

De organisatie is blij met ondersteuning van het congres door een groeiende rij sponsoren. Op het tijdstip dat dit geschreven werd, waren dat:

APG, Provincie Limburg, Blackboard, Gemeente Heerlen, Logica, Oracle, Acadamic Service, ASML, Cisco, DSM, Goal043, Infosupport, Infour, Mediaan, NGI, Parkstad Limburg, Sogeti, Cap Gemini, Computer Collectief, SchoolPC. Open Universiteit en Hogeschool Zuyd werken er hard aan een nieuwe succesvolle editie van NIOC te realiseren. U bent van harte welkom.