NIOC 2011 Grenzeloos ICT Onderwijs

NIOC 2011 op LinkedIn Volg het NIOC2011 op Twitter

Sponsorsessie Oracle

  • Slot : 14:00 - 14:50
  • Titel : Studenten klaarstomen voor de arbeidsmarkt anno nu
  • Spreker :

    K. de Witte

  • Organisatie : Oracle
  • Sector : Sponsorbijdrage
  • Werkvorm : Lange presentatie
  • Info inhoud :

    De arbeidsmarkt schreeuwt om goed opgeleide ICT’ers. Heel wat bedrijven krijgen hun vacatures niet ingevuld. Omdat er te weinig informatici afstuderen, maar even vaak omdat pas afgestudeerde ICT’ers over te weinig vaardigheden en ervaring beschikken. Daar wil Oracle iets aan doen.

    We hebben in nauw overleg met de onderwijswereld een aantal programma’s ontworpen om studenten broodnodige vaardigheden aan te leren, zodat ze na het afstuderen klaar zijn voor de arbeidsmarkt: de Oracle Academy.

    De Oracle Academy wil studenten overtuigen om te kiezen voor een boeiende en uitdagende job in de ICT- en technologiesector. Ze stelt de oplossingen van Oracle ter beschikking van het middelbaar (mbo), hoger (hbo) en universitair (wo) onderwijs.

    Onze medewerkers verzorgen masterclasses, leveren technologie, kennis en ondersteuning en helpen educatieve instellingen bij het inrichten van hun opleidingen.

    Faculteiten met Oracle-certificering kunnen onze software in het lessenpakket opnemen. Wij zorgen voor een compleet en gestructureerd onderwijsprogramma dat hun studenten ondermeer de basisvaardigheden van databases en programmering bijbrengt. Hands-on ervaring die hen in het latere beroepsleven goed van pas komt.

    Oracle bereikt met het project intussen meer dan 655.000 studenten in 86 landen. In Europa halen al meer dan 1.500 onderwijsinstellingen voordeel uit het programma van de Oracle Academy.