NIOC 2011 Grenzeloos ICT Onderwijs

NIOC 2011 op LinkedIn Volg het NIOC2011 op Twitter

Sponsorsessie Logica

 • Slot : 10:00 - 10:50
 • Titel : Afstuderen bij Working Tomorrow, Innovatief, leuk, leerzaam en zinvol
 • Spreker :

  R. Bode

 • Organisatie : Logica
 • Sector : WO/HBO
 • Werkvorm : Lange presentatie
 • Info inhoud :

  Working Tomorrow is een uniek afstudeerprogramma binnen Logica om de haalbaarheid en mogelijkheden van innovatieve oplossingen te onderzoeken. ICT speelt daarin de hoofdrol. Bij de afstudeeropdrachten verkent de student de mogelijkheden van ICT en/of de business om de wereld van morgen te realiseren. De opdrachten doen een beroep op al de talenten van de student: analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden, creativiteit en resultaatgerichtheid. De student ontwikkelt prototypes en demonstratieprogramma‚Äôs om nieuwe technologie√ęn te toetsen.

  Logica heeft met haar afstudeer programma Working Tomorrow het afstuderen een nieuwe dimensie gegeven. Door studenten zelf te laten kiezen welke innovatieve opdracht het best bij hen past krijg je gemotiveerde studenten, die staan te popelen om te beginnen met hun afstudeer stage. De studenten worden niet weg gestopt in een afgelegen hoekje, maar zitten midden op de werkvloer bij elkaar als onderdeel van het bedrijf. Toegang tot alle informatie en alle medewerkers. Zij krijgen begeleiding door professionele medewerkers die vele jaren ervaring hebben. Honderden studenten zijn de afgelopen jaren bij Working Tomorrow afgestudeerd, met een zeer goed cijfer.

  Deze lezing gaat in op het hoe en waarom van Working Tomorrow. Daarnaast zal worden ingegaan op de beren die Working Tomorrow tegenkomt tijdens de afstudeer stage, wat kan er mis gaan, wat kan er worden verbeterd. Met meer dan 650 studenten die binnen Working Tomorrow zijn afgestudeerd in de afgelopen jaren heeft Logica inmiddels veel ervaring opgebouwd.

R. Bode