NIOC 2011 Grenzeloos ICT Onderwijs

NIOC 2011 op LinkedIn Volg het NIOC2011 op Twitter

Digitale tools

 • Slot : 14:00 - 14:50
 • Titel : iFontys
 • Spreker :

  E. Slaats

 • Organisatie : Fontys
 • Sector : WO/HBO/MBO
 • Werkvorm : Korte presentatie
 • Info inhoud :

  Voor iFontys pilot project zijn van 10 instituten 10 studenten en 2 docenten voorzien van een iPad met 3g data abonnement. Doelstelling hiervan is, deze groep te gebruiken als denktank bij het vormgeven van smart mobile learning binnen Fontys. De groep heeft een opdracht meegekregen en ontmoeten elkaar regelmatig in verschillende samenstellingen.

  Belangrijk is eerst in de basisbehoefte zoals planning en content te voorzien. De roosters zijn voor de 10 deelnemende instituten beschikbaar gemaakt voor alle studenten in outlook en op alle mobiele devices. Van Media voorzieningen wordt in samenspraak met de instituten zoveel mogelijk content beschikbaar gemaakt in een makkelijk op de iPad te consumeren formaat. Daarnaast is met Recordingbox de mogelijkheid binnen gehaald om colleges op te nemen welke vervolgens automatisch doorzoekbaar gemaakt worden. Met Apple is een overeenkomst om al deze content via iTunesU te ontsluiten (ook voor Androids!). Vanuit de hogeschool ICT en de PTH worden in de slipstream van het project apps ontwikkeld voor ondersteuning van interactief onderwijs.

  (Bedoeling is voor het einde van het project hier de eerste ervaringen mee te hebben opgedaan.) Het project richt zich niet uitsluitend op iPads maar in feit op elk mobiel device wat leren kan ondersteunen (iPads waren toevallig de eerste). In Februari zal naast het kwantitatieve onderzoek ook het kwalitatieve deel zijn afgerond en zullen de conclusies en de vervolgstappen naar de Fontys organisatie gecommuniceerd worden.

E. Slaats